Turska bi da uvozi meso iz Srbije

Bez autora
Jul 13 2010

Domaća mesna industrija ima šansu da napravi veliki posao u Turskoj. Turski premijer Redžep Tajip Erdogan, koji je predvodio državnu delgaciju u poseti Srbiji u ponedeljak, posebno je bio zainteresovan za izvoz mesa iz Sandžaka u Tursku. Već sutra bi mogao da se uspostavi kontakt kako bi taj projekat počeo što pre da se realizuje. Proizvođači sa Peštera, ali i cele Srbije, povoljnijim cenama od konkurencije mogli bi da osvoje tursko tržište. Domaća mesna industrija morala bi da poveća kapacitete kako bi redovnim isprukama zadovoljila potrebe turskih uvoznika mesa. Obostrano ukidanje viza za putovanja građana Srbije i Turske će biti dodatno ohrabrenje za turske investitore da ulažu u srpsku privredu. Za nas je od velikog značaja i sporazum s Turskom o izgradnji infrastrukture u Srbiji, posebno izgradnja autoputa Beograd - južni Jadran, o čemu još nije postignut konkretan dogovor. Izvesno je da će se Turska uključiti u izgradnju lokalnih i magistralnih puteva u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, odnosno da će Turska razvojna agencija nastaviti realizaciju projekata u svim sandžačkim gradovima.

Turska bi da uvozi meso iz SrbijeMinistar za rad Srbije Rasim Ljajić rekao je da domaća mesna industrija ima šansu da napravi veliki posao u Turskoj.

Ljajić je agenciji Beta rekao da je turski premijer Redžep Tajip Erdogan, koji je predvodio državnu delgaciju u poseti Srbiji u ponedeljak, posebno bio zainteresovan za izvoz mesa iz Sandžaka u Tursku.

"Već sutra bi mogao da se uspostavi kontakt kako bi taj projekat počeo što pre da se realizuje", istakao je Ljajić i dodao da bi proizvođači sa Peštera, ali i cele Srbije, povoljnijim cenama od konkurencije mogli da osvoje tursko tržište.

Domaća mesna industrija, prema njegovim rečima, morala bi da poveća kapacitete kako bi redovnim isprukama zadovoljila potrebe turskih uvoznika mesa.

Obostrano ukidanje viza za putovanja građana Srbije i Turske će, kako je rekao Ljajić, biti dodatno ohrabrenje za turske investitore da ulažu u srpsku privredu.

"Za nas je od velikog značaja i sporazum s Turskom o izgradnji infrastrukture u Srbiji, posebno izgradnja autoputa Beograd - južni Jadran, o čemu još nije postignut konkretan dogovor", ocenio je Ljajić.

Izvesno je, kako je dodao, da će se Turska uključiti u izgradnju lokalnih i magistralnih puteva u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, odnosno da će Turska razvojna agencija nastaviti realizaciju projekata u svim sandžačkim gradovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik